www.galeriexxl.cz www.gnoze.eu www.prodejobrazu.eu


 


počítadlo.abz.cz
da discount pharmacy

 

 

 prodej obrazů Galerie XXL Relaxační centrum Louny  přihlášení prodejce registrace
 registrace
AbstraktníAktyArchitekturaDětskéDuchovníFiguraFantasyHistorickéKrajinaKvětinyModerní směryNaivníPortrétyRomantickéZátišíZvířataGNOZEzavřít ›
Květen
25
2018

GDPR (obecné nařízení)

GDPR / Jsme si vědomi důležitosti ochrany osobních údajů a soukromí našich zákazníků. Při shromažďování a zpracování osobních údajů postupujeme v souladu s nařízením EU 2016/679 obecným nařízením o ochraně osobních údajů a platnými právními předpisy.

Obecné nařízení

Základní informace Nařízení (EU) 2016/679 (ÚOOÚ dává k dispozici úplné znění GDPR po zapracování opravy) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na celém území EU, který hájí práva jejích občanů proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. GDPR přebírá všechny dosavadní zásady ochrany a zpracování údajů, na nichž unijní systém ochrany osobních údajů stojí a potvrzuje, že ochrana cestuje přes hranice současně s osobními údaji. V souladu s tím dále obecné nařízení rozvíjí a posiluje práva lidí dotčených zpracováním, a to v obou složkách: mít (získávat) informace o tom, které jejich údaje jsou zpracovávány a proč, a domáhat se dodržování pravidel, včetně nápravy stavu. GDPR klade systematicky důraz na vymahatelnost práv lidí a povinností správců (odpovědných za zpracování). Obsahuje proto propracovanější a náročnější pravidla pro zvláštní kategorie údajů a zpracování a současně vymáhá od správců a zpracovatelů výrazně aktivnější přístup, zejména se jedná o to, že před zahájením nového zpracování je třeba posoudit vliv jednotlivých zpracování na ochranu osobních údajů (DPIA) a zvolit vhodné nástroje ochrany údajů, za určitých podmínek si vyžádat předběžnou konzultaci u dozorového úřadu. Klíčem k nastavování povinností pro správce je rizikovost, která je dovozována z rozsahu zpracování, zpracovávaných osobních údajů a používaných technologií. Správci a zpracovatelé jsou za určitých podmínek povinni jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů. Podrobněji jsou stanoveny povinnosti při zabezpečení zpracování a nově je zavedena povinnost ohlašovat případy porušení zabezpečení osobních údajů dozorovému úřadu a občanům, jichž se porušení zabezpečení týká. Obecné nařízení výslovně upravuje nezávislost, obecné podmínky pro členy, úkoly a pravomoci dozorových úřadů v členských státech Evropské unie, EHP i Švýcarska a vzájemnou spolupráci těchto dozorových úřadů. Jednotný je také přístup k sankcím. Úřední věstník EU uveřejnil 23. května 2018 opravu GDPR, která obsahuje 28 textových změn. Obecné nařízení ve znění opravy bylo vydáno v rubrice "Všechna konsolidovaná znění" EUR-Lexu. V této verzi však absentuje preambule. Jedná se o opravu chyb, překlepů a jiných nepřesností GDPR. Tyto změny však nemění celkové vyznění obecného nařízení.

 https://www.uoou.cz/zakladni-prirucka-k-gdpr/ds-4744/archiv=0

článek zobrazen: 40220x
Export do PDF
Prodej obrazu on-line
Home

O projektu
Prodejci / Díla  Novinky
Přihlášení Info
  Registrace Kontakty

 

NAJDETE NÁS TAKÉ NA: +420 775 706 026 info@prodejobrazu.eu
Copyright © 2010-2018 - IamWRS vyroba-www.cz